Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

15 activitats per celebrar el Dia Europeu dels Parcs

Passejades guiades, tallers infantils, rutes, xerrades o sortides al mar us esperen perquè gaudiu d’aquesta jornada

‘Construint des de les nostres arrels’ és el lema escollit aquest any per commemorar, el 24 de maig, una jornada que ens convida a protegir el valuós patrimoni natural i cultural de què disposem. El Dia Europeu dels Parcs s’emmarca en la Setmana de la Natura, que enguany se celebra del 22 de maig al 5 de juny. Us oferim una selecció d’algunes de les moltes activitats que organitzen el conjunt de parcs i espais naturals del territori perquè no us les perdeu!

Per als més menuts

Abella Exemplar d'abella a una flor a l'activitat: 'Les abelles de l’Obac: els eixams en viu'Setmana de la Natura
Diferents tallers i activitats perquè els infants puguin gaudir mentre aprenen a tenir cura de la natura

Petits animalons (Sitges)

Per als més petits de la casa, l’Associació Edulis ha organitzat un taller participatiu i vivencial el diumenge 28 de maig, a les 11 h, davant del Centre d’Estudis del Mar, a Sitges.

A través de l’observació directa i la manipulació de diferents animals vius descobrireu la problemàtica de la fauna invasora al territori català, quines són les espècies al·lòctones que podem trobar actualment a Catalunya i els problemes ecològics i mediambientals que això provoca. Tindreu l’oportunitat de veure i de tocar alguns exemplars d’aquestes espècies —com tortugues, xinxilles o el llangardaix xinès—, la gran majoria adquirides com a animals de companyia i que posteriorment han sigut abandonades a la natura.

L’activitat és gratuïta, però cal fer-ne la reserva prèviament per telèfon (630 678 885) o per correu (edulis@edulis.cat). A la web trobareu més informació.

Les abelles de l’Obac: els eixams en viu (Sant Llorenç del Munt i l’Obac)
Aquesta activitat d’educació mediambiental relacionada amb el món de les abelles tindrà lloc el dissabte 27 de maig a les 11 h. L’activitat és gratuïta i tindrà lloc a Casa Nova de l’Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Aquí trobareu més informació sobre l’activitat.

El petit gran viatge (Sant Feliu de Pallerols)
Un taller infantil de ‘collage’ amb la temàtica de recuperació del bosc que es realitzarà a la Biblioteca Josep M. de Garganta, a Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa). L’activitat començarà a les 17 h i està organitzada per la Companyia La Sal d’Olot. A la web trobareu més informació.

Activitats familiars

Miralpeix Vista aèria de la zona dels Colls i Miralpeix, que es troba a la costa del GarrafGetty Images
Un conjunt de passejades, rutes i tallers per apropar-vos a la natura

Sortida amb caiac obert als Colls i Miralpeix (Vilanova i la Geltrú)
Us proposem una activitat perquè gaudiu amb tota la família de la navegació. La sortida es realitza amb caiac obert, per tal que pugueu descobrir el meravellós entorn i veure des del mar la fauna que envolta la zona de Miralpeix.

L’activitat tindrà lloc el dissabte 27 de maig d’11 h a 14 h. S’ha de reservar la sortida prèviament per telèfon (938 160 351) o correu (bnc@rocroi.com). Aquí trobareu més informació de l’activitat.

Caminem entre marmotes i trencapinyes (Cadí-Moixeró)
També emmarcat en la Setmana de la Natura, en aquest recorregut per dues de les rutes més significatives del Parc Natural del Cadí-Moixeró, on podreu observar algunes espècies de fauna emblemàtiques. La ruta tindrà lloc el 27 de maig a les 9 h i té una durada de mig dia. Estareu molt ben acompanyats per l’educador ambiental de ‘Iprojecta’, Jordi Medina.

Per participar en aquesta activitat, cal inscriure-s’hi amb una setmana d’antelació al Centre del Parc a Bagà. No oblideu portar roba i calçat de muntanya, protecció solar, aigua i alguna cosa per menjar. A la web trobareu més informació.

Passeig ornitològic i anellament a la vall de Pomar (Serralada de Marina)
Una passejada circular per boscos, prats i matollars, per intentar descobrir i conèixer alguns dels ocells nidificants en els diferents ambients del Parc de la Serralada de Marina.

La sortida tindrà lloc el diumenge 28 de maig, de 9 h a 13 h, a Badalona. A la web trobareu tota la informació.

Ratpenats, uns grans desconeguts (Montesquiu)
Un taller d’educació ambiental sobre ratpenats al Parc del Castell de Montesquiu. L’activitat es realitzarà el dissabte 27 de maig de 19 h a 23 h. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia, aquí trobareu més informació sobre l’activitat.

Papallones i biodiversitat (Montnegre i el Corredor)
Una passejada curta per l’entorn de Ca l’Arenes on podreu fer un seguiment de diferents espècies de papallones diürnes. La sortida tindrà lloc el 27 de maig a les 10 h, a l’Escola de Natura del Corredor. A la web trobareu més informació.

Per moure les cames

Poblet El Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet té arbres de 300 anysFerran Aguilar
Diferents sortides perquè descobriu a peu alguns dels millors espais naturals del país

Sortim a conèixer els arbres vells (Poblet)
Sabíeu que al bosc de Poblet hi ha arbres que tenen més de 300 anys? En la sortida que s’organitza el dissabte 27 de maig, de 9 h a 14 h, s’explicarà el procés de datació i el fet de la seva excepcional pervivència. A més, es visitaran alguns dels arbres més vells del bosc.

L’accés a alguns arbres pot ser dificultós; per tant, aquesta ruta s’adreça a aquelles persones acostumades a caminar. Us recomanem portar calçat i roba de muntanya, bastons de senderisme, esmorzar i cantimplora d’aigua. Us podeu inscriure a l’activitat en el següent enllaç.

Mirem amb ulls d’àguila (Cadí-Moixeró)
Una ruta que tindrà lloc el 20 de maig a les 9 h i que començarà a la Casa del Riu, a Martinet. Es durà a terme la ruta dels miradors del Pla de l’Àliga, des d’Estana, per conèixer la geologia, la flora i la fauna. A la web trobareu més informació.

Xerrada i sortida naturalista per conèixer el liró gris (la Garrotxa)
Una xerrada sobre lirons per escolars de secundària que tindrà lloc el 24 de maig a les 10 h a Can Jordà, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’activitat està a càrrec de l’ambientòloga, Carme Bartrina. A la web podeu trobar més informació sobre l’activitat.

Passejades i visites guiades

Aiguamolls Els estanys del Matar, als aiguamolls de l'EmpordàWikimedia Commons / Mikipons
Diversos itineraris i rutes guiades perquè no us perdeu cap detall dels espais que visiteu

Els primers pobladors de la vall de Sau (Vilanova de Sau)
Una ruta circular que us aproparà a la història de la vall de Sau, tot visitant el cingle Vermell i el Roc del Migdia, tots dos a la cinglera de Vilanova de Sau. Aquests cingles són dos assentaments prehistòrics en els quals s’han trobat restes dels primers pobladors de la vall de Sau fa uns 10.000 anys.

Aquest itinerari tindrà lloc el diumenge 28 de maig de 9 h a 12 h, i el punt de trobada és l’àrea d’esplai dels Vernets de Ca la Marta. La ruta té una certa exigència física, per la qual cosa no es recomana a menors de 12 anys. Per participar en l’activitat cal fer reserva prèvia per telèfon (938 847 104). Aquí trobareu tota la informació.

Visita guiada pels estanys del Matar (Aiguamolls de l’Empordà)

El 28 de maig a les 11 h tindrà lloc una sortida pels estanys del Matar, als Aiguamolls de l’Empordà. El punt de trobada és l’Observatori Senillosa. A la web trobareu més informació de l’activitat.

El fondo de Sant Llorenç (Parc del Foix)
Un itinerari guiat des del castell de Penyafort fins a la fondalada de Sant Llorenç. La ruta, que tindrà lloc el diumenge 28 de maig, començarà a les 11 h i acabarà a les 13:30 h. A la web trobareu tota la informació detallada sobre l’activitat.

Amb ulls de pagès (Montseny)
Una passejada tranquil·la pels camins que envolten el nucli de Sant Martí del Brull. La sortida es durà a terme el diumenge 28 de maig, de 10 h a 13 h, i el punt de trobada serà el Centre d’Informació de la Rectoria del Brull. Aquí trobareu més informació sobre l’activitat.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació