Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Plans de castanyada

Bruixes, castanyes i boscos: 7 propostes per viure una castanyada única

Torrar castanyes, menjar moniatos i panellets i recordar els nostres difunts. La tradició de la Castanyada és clara, però ara hi ha moltes maneres de celebrar-ho. Fires, mercats, balls de bruixes o nits d’ànimes. El territori és ple de propostes perquè no us falti cap pla per aquestes dates.

Castanyes i castanyedes

fira castanya viladrau La Fira de la Castanya de Viladrau arriba a la 28a edicióLuis Salinas
El fruit més especial d’aquesta festa és molt preuat per aquestes dates. Si us acosteu a la Fira de la Castanya de Viladrau, podreu degustar-lo. Un altre lloc en el qual també en saben molt, de castanyes, és a Vilanova de Prades, on el mateix cap de setmana tindrà lloc el Mercat de la Castanyada de Vilanova de Prades. Si voleu altres propostes per gaudir de les castanyes el que queda de tardor, què us sembla una passejada per alguna d’aquestes cinc castanyedes?
 
Més informació 

Bruixes per recordar les caceres

Bruixes Viladrau Viladrau va ser el poble de Catalunya on més bruixes es van ajusticiarAjuntament de Viladrau
La nit de la Castanyada diuen que és una nit màgica. Per això, hi ha dos llocs on podeu descobrir la màgia de les bruixes. Un és a Viladrau, on el Ball de Bruixes commemora un dels seus episodis històrics més tràgics: la persecució de les bruixes. Segons documents històrics, tot va començar en una Junta de Bruixes celebrada a Sant Segimon la nit de Tots Sants de l’any 1617. El Ball de Bruixes és un espectacle de carrer teatralitzat de música, dansa, llum i foc en el qual 14 dones de Viladrau es reuneixen per celebrar la seva última junta abans de ser condemnades i executades. 
 
A Sant Feliu Sasserra també recorden les dones condemnades per bruixeria la nit del 31 d’octubre amb la Fes-ta Bruixa, on té lloc un espectacle; enguany, les set cares de la por. L’1 de novembre, segueix la festa amb la Fira de les Bruixes, on el poble s’omple de parades d’herbes remeieres i artesans. Els dies previs, hi ha alguns tallers relacionats amb la festa. Al poble també teniu el Centre d’Interpretació de la Bruixeria, que explica la història d’aquestes dones perseguides. 
 
Més informació 

Els esperits de Tot Sants

Espantanens i nit d'ànimes El Grup de Recerca de la Cerdanya va recuperar la tradició dels Espantanens i la Nit d'Ànimes de Puigcerdà el 2009GRC
Els espantanens i la Nit d’Ànimes de Puigcerdà, que enguany tindrà lloc el 28 d’octubre, és una tradició catalana que ja fa uns anys va recuperar el Grup de Recerca de Cerdanya i que antigament era molt celebrada. En contra del que pensa molta gent, el Halloween és una tradició irlandesa que va ser exportada als Estats Units i que ve de la festa cèltica del Samhain. Segons la tradició, la nit del 31 d’octubre, les portes del món inferior s’obren perquè els esperits puguin venir al nostre món o els humans puguin baixar a l’inframon. Per representar-ho, el Grup de Recerca de Cerdanya va crear els espantanens (uns personatges típics del folklore europeu), però d’una manera simpàtica i entre els quals n’hi ha alguns d’originaris de la Cerdanya, com el Rosegacebres (del Vilar d’Urtx), la Nit (Meranges) o en Papassa (Urús i Bellver). 
 

Carbasses gegants

Carbasses A la Fira de la Carbassa de Calaf hi podreu veure carbasses de tota menaAjuntament de Calaf
 Tot i que no està directament relacionat amb la castanyada, la carbassa és un altre dels productes de tardor per excel·lència. Calaf celebra el dia de Tots Sants, la Fira de la Carbassa, un certamen que gira entorn del cultiu i l’artesania d’aquest fruit de tardor. Aquest 2023 la capital de l’Alta Segarra recupera un altre cop aquesta fira de tardor que tindrà lloc l’1 de novembre a la plaça dels Arbres, de 10 h a 14 h.

Per veure carbasses gegants i celebrar la castanyada, també podeu acostar-vos a Can Trilla, una finca productora del Baix Llobregat que exposa carbasses gegants i ofereix activitats familiars els caps de setmana d’octubre. 
 
Més informació
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació