Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 rutes al Pirineu que no us podeu perdre aquesta Setmana Santa

Un recull de recorreguts i itineraris pirinencs de diferents complexitats

Aquesta Setmana Santa, descobriu el Pirineu pas a pas amb aquestes set rutes que us proposem arreu de la serralada. Des de dificultats aptes per a recentment iniciats a la muntanya fins a grans reptes esportius, aquest recull engloba els encants del Pirineu i els seus voltants per passar-ho bé a pas senderista. Recordeu consultar la climatologia i l’estat dels camins abans d’embarcar-vos en aquestes excursions.

 
El bosc de Virós
En el cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu, s’amaga el secret del bosc de Virós, una joia diminuta que es manté gairebé desconeguda pels senderistes. L’encant especial d’aquest indret no deixa de créixer a mesura que ens endinsem en aquest bosc jove però profund i immens. Amb arbres majestuosos d’una de les dues fagedes úniques en aquest parc natural, la ruta és un cercle de poc desnivell i uns sis quilòmetres que serpentegen per les vores de Virós i el pla de Buiro, seguint corriols, camins i pistes. Un viatge fascinant pel bosc de Virós. A l’hivern, es recomana utilitzar raquetes de neu, si cal.
Teniu els detalls de l’itinerari aquí.
 
Els tres estanys de Tristaina
Els estanys de Tristaina, a Ordino, destaquen com un monument contemporani integrat a la perfecció amb la natura, oferint una zona de bany estival excepcional. Aquest circuit de senderisme, una de les rutes més populars d’Ordino i de tot el Principat d’Andorra, ha estat reconegut com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO des de l’octubre de 2020. La pujada als estanys és una ruta de dificultat moderada, accessible per a senderistes de tots els nivells, amb una secció ideal per a famílies que realitzen una primera experiència de muntanya amb un recorregut fàcil fins a l’estany Primer des de la zona de la Coma, en uns quaranta minuts. La gran altitud i la climatologia poden glaçar els llacs i també cobrir els camins de neu, per això, si ha nevat, és recomanable utilitzar raquetes de neu.
Podreu trobar més informació del recorregut aquí. 
 
Serra de Sant Gervàs
Aquesta ruta a la serra de Sant Gervàs, a la Ribagorça, des de la banda nord d’Adons us descobrirà una vall tranquil·la i oberta. La ruta ofereix una experiència poc transitada i desafiadora, amb la possibilitat de trobar un ramat d’ovelles xisquetes al coll de Ferri. A mitja ruta, l’ermita de Sant Gervàs es presenta com un punt de referència sota les impressionants parets de la serralada. La baixada cap a Adons, amb els Pirineus a l’horitzó, és una experiència gratificant, amb el poble al fons com a recompensa. Hi ha la possibilitat de trobar-se neu en un tram de la ruta durant l’hivern, però, tot i així, l’experiència és possible amb precaució.
Teniu accés a l’itinerari des d’aquest enllaç.
 
El pic de Sallafort
La pujada al pic de Sallafort és un desafiament de 981 metres d’altitud. Marcant la frontera entre Catalunya i França, aquest cim forma part de la llista dels 100 cims de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, amb reptes muntanyencs que volen donar a conèixer el territori català a través de l’excursionisme. Es tracta del primer 900 del Pirineu; per tant, el recorregut és de dificultat alta pel seu gran desnivell. Però l’esforç paga la pena, el camí és entretingut i les vistes panoràmiques són enlluernadores. Accessible tot l’any.
Podreu accedir a l’itinerari complet aquí.
 
 
De la roca del Corb a la roca de Sant Honorat
La ruta circular comença a Can Boix i ofereix una experiència fascinant que inclou les imponents formacions rocoses de la roca del Corb i l’ermita de Sant Honorat a l’Alt Urgell. Amb semblances amb Montserrat, les roques adornen el camí, connectant els punts destacats a través del preciós coll de Mu. Des de l’ermita, es pot gaudir d’unes vistes panoràmiques, fins i tot, amb la possibilitat de distingir la serralada de Montserrat si hi ha un cel clar. La ruta també destaca per la clotada de la font Viva, amb dos salts d’aigua espectaculars. Una jornada que convida a explorar i contemplar la natura única de la regió. Accessible tot l’any.
Teniu els detalls del recorregut aquí.
 
Els colls de la serra de Montgrony
La serra de Montgrony, al baix Ripollès, és una continuació natural cap a l’oest de la serra Cavallera, amb ambdues muntanyes que voregen els 2.000 metres d’altitud. La ruta proposada travessa colls com Coma Ermada, la Bona, wl Remoló i el Ginebrar, i ofereix unes vistes espectaculars de la serra. L’ascensió als cims comença a Nevà, envoltats d’aigua i d’una vegetació exuberant. Al llarg del camí, es troben fortins, restes d’una línia de defensa posterior a la Guerra Civil. Una experiència de senderisme que combina la bellesa natural amb elements històrics en un entorn impressionant. Recomanada tot l’any.
Podeu aconseguir més informació de l’itinerari aquí.

La porta de la vall del Madriu
Les valls del Madriu i Perafita, antigament escenaris de vida amb traginers, pagesos i contrabandistes, revelen un paisatge cultural extingit, però us conviden a explorar-ne l’essència. Inicieu un recorregut planer des de l’àrea de lleure de la font de la Closa, que us portarà a través de la vall del Madriu fins al refugi de Fontverd. Aquest recorregut circular, curt i assequible, és apte per a tothom i serveix d’introducció ideal a la muntanya, a més d’oferir una experiència memorable en aquest Patrimoni de la Humanitat. Si realitzeu aquesta ruta a l’hivern, cal que dugueu l’equipament necessari, ja que pot haver-hi neu a la part alta de la vall.
Seguiu aquest enllaç per accedir a l’itinerari complet.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació