Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada número 2 Experiències
Número 2 - Maig 2015

Gaudim del mar. 30 propostes refrescants per aprofitar el bon temps

En aquest número

Top 15

Caminar amb els peus nus

Anem al Montseny, sí, però ens oblidem les botes de trescar a casa: avui toca caminar descalços i aconseguir una connexió total amb la natura, sense més filtres que les pròpies limitacions. Us hi atreviu? Cecília Lorenzo (text)

Top 15

A la recerca dels maquis amb BTT

Un bon nombre de republicans es decidí a fer la vida impossible al règim de Franco. Seguim la seva pista pels amagatalls del Bages, que, a més, tracen una ruta ideal per fer amb bicicleta. Clara Arnedo (text)

Top 15

Dolces sensacions en el món de les abelles

És l'insecte més venerat: és l'únic capaç de produir mel, un dels aliments més energètics i saludables que hi ha, que els humans hem fet servir des de temps remots, i, fins i tot, alguns pobles antics el consideren sagrat. Això i molt més ho descobrirem a Mel Muria. Sílvia Berbís (text)

Top 15

Paladejar el silenci a peu de Montsant

Des de l'ermita de Sant Joan del Codolar fins al celler modernista de Cornudella de Montsant, la ruta ens endinsa en camins antics habitats per vinyes glorioses. Santi Valldepérez (text), Gorka Martínez (fotografia)

Top 15

Ding, dong, dang, sona el gamelan

Provinent de Bali, a Indonèsia, el gamelan és una orquestra d'instruments de percussió de bronze forjat, gongs i tambors. Si no voleu sentir només com sonen, el Museu de la Música de Barcelona en té un d'obert a la participació de tothom. Juan Carlos Moreno (text)

Top 15

Un berenar entre vaques frisones

Tothom sap d'on surt la llet, però és força desconegut com arriba fresca als consumidors. A la Vaqueria d'Altès conviurem una estona amb vaques frisones i en degustarem la llet. Qui diu que han desaparegut els sabors d'abans? Noemí Vilaseca (text), Marc Trilla (fotografia)

Top 15

Gaudí amb uns altres ulls

La tecnologia 4D (una pel·lícula 3D amb efectes d'aigua, aire i moviment sobre l'espectador) ens permet una aproximació d'allò més emocionant a la vida i obra del genial arquitecte. Montse Armengol (text)

Top 15

A la recerca de la nostra farmaciola

Passejar, observar i aprendre. Avui passegem per la vall de Ribes amb un cistell que tornarem ple d'una dotzena d'herbes bones per a les inflamacions, els mals de panxa, les ferides i els cops. Algunes tambés les podrem fer servir als guisats. Carme Escales (text)

Top 15

Bussejar entre àmfores

El 'Bou Ferrer' és el major vaixell de l'antiguitat en procés d'excavació a la Mediterrània. Dorm, protegit per un enreixat, a només 25 metres de fondària i a poc més d'un quilòmetre de la Vila Joiosa. Des de l'estiu del 2013 es pot visitar. Una immersió de luxe a l'abast de qualsevol submarinista. Eva Terol (text)

Top 15

Tots els perquès del vi

Celler Masroig obre les portes per explicar-nos no tan sols tot el procés de la vinya a la taula, sinó també com han passat, en pocs anys, de vendre vi a granel a esdevenir un exemple d'èxit: el Japó és un dels mercats principals del seus productes. Toni Orensanz (text)

Top 15

Natura salvatge al costat de casa

Enmig del Pla d'Urgell, s'amaga un estany que ha esdevingut un refugi de fauna salvatge. Guiats per un explorador del territori, aprenem a llegir els rastres de les bèsties més tímides i a observar les aus més estupendes. Jaume Barrull (text), Jordi Bas (fotografia)

Top 15

Testimonis d'un ofici en extinció

L'art de bufar el vidre exigeix una destresa que tan sols s'aconsegueix a còpia de treballar-hi. Al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí se'n fan demostracions en viu, i ens recorden que el vidre ha estat una part important de les nostres vides. Cristina Serret (text), Josep Maria Potau (fotografia)

Top 15

Viatge a Júpiter

Sabeu quins secrets amaga el cel nocturn? Acompanyats per un astrònom, a l'Observatori Astronòmic de les Gavarres podrem fer un cop d'ull al firmament i descobrir-ne algunes de les meravelles. Miquel Jover (text)

Top 15

La sorprenent ciutat dels senyors

Grans edificis senyorials i vapors imponents. La burgesia més ampul·losa i la classe obrera cara a cara. Viatgem un segle enrere per capbussar-nos en la revolució industrial i fer un tastet de l'esplendor del riquíssim Modernisme de Terrassa. Miquel Àngel Luque (text), Manel Soria (fotografia)

Entre natura, hi ha benestar

A Tamarit hi ha l'Hort de la Sínia, un espai per reconciliar-se amb la natura de la millor manera: conreant-hi un hortet, aprenent a cuinar o a saber els beneficis de les herbes aromàtiques i, fins i tot, relaxant-se amb banys de peus o massatges. Trinitat Gilbert (text)

Reportatge

Montserrat. Molt més que una muntanya

Montserrat és molt més que un punt d'atracció patriòtic o religiós: també és cultura, és esport, és història i un lloc on divertir-se amb família. Hi hem passat uns dies i us ho expliquem. Agnès Rotger (text), Dani Codina (fotografia)

Reportatges/Dossier

Aventures vora el mar

Rebran els pescadors de Roses i els acompanyaran a la llotja, seran pirates i exploraran Cadaqués a la recerca d'un tresor, faran una ruta amb caiac a la badia de Llançà.. La família Arenas Giribet estan a punt de viure un cap de setmana de pel·lícula vora el mar del Cap de Creus. Preparats? Cecília Lorenzo (text), Jordi Folch (fotografia)

Reportatges/Dossier

Emocions fortes a la costa de l'Ebre

Practicar immersió lleugera i surf de rem, navegar a vela i menjar ostres acabades d'agafar de l'aigua. L'Esther i en Josep han passat un cap de setmana a Sant Carles de la Ràpita i l'Ametlla de Mar per intentar esprémer totes les possibilitats que ofereix el litoral de les Terres de l'Ebre. Oriol Gracià (text), Roger Rovira (fotografia)

Reportatge/Dossier

La Selva a mar obert

Els mapes enganyen. Gemma Espriu i Toni Sáez descobreixen que la franja marítima de la comarca de la Selva, sobre el terreny, no és estreta. Un cop hi són, els més de trenta quilòmetres de litoral selvatà els semblen infinits. I de bellesa envejable. Xavier Valls (text), Roger Llabrés (fotografia)

Àmbits

Natura

En qualsevol època de l’any, la natura ens sorprèn amb la seva màgia. Us proposem tot tipus d’activitats per gaudir-ne i admirar-la. Lara Toro (text)

Àmbits

Gastronomia

Tenim la sort de viure en un territori divers, que ens dóna fruits deliciosos. Us convidem a viure l’experiència de la nostra cuina. Laia Altarriba (text)

Àmbits

Cultura

Festes populars, patrimoni, espectacles, visites guiades, rutes i tota mena de propostes per descobrir la nostra cultura de manera lúdica. Carme Escales (text)

Àmbits

Rural

Pau, tradició, natura, tranquil·litat... El món rural ens permet fer una capbussada de bona vida i desconnectar del brogit diari. Laia Altarriba (text)

Àmbits

Benestar

De tant en tant, cuidar-nos esdevé una necessitat. Retrobar-nos amb el nostre cos i fer salut és una altra manera de viatjar. Carme Escales (text)

Àmbits

Aventura

Les opcions per als amants del turisme actiu són gairebé infinites. Per terra, mar i aire. I us ajudem a triar-les. Lara Toro (text)

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 2 exemplars
    per només 9,5 €
    (20% de descompte)
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació