Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Experiències 7
Número 7 - Tardor - hivern 2017

Que vagi de gust! 35 propostes de tardor a la recerca de la bona vida

En aquest número

Top 15

El millor oli raja al nord del Priorat

El Priorat s’ha de viure en qualsevol moment de l’any i no només per tastar els seus vins. Els pobles del nord de la comarca són grans productors d’oli d’oliva i ens hi acostem en plena tardor per participar en la collita de l’arbequina. Text i fotografia: Òscar Marín

Top 15

Avui com ahir, Montserrat

Qui no ha pujat a Montserrat alguna vegada? Fer-ho sempre és una experiència, però anar-hi amb un tren modernista mentre degustem un bon àpat i enfilar-se a la muntanya amb el cremallera és molt més que un simple retorn al massís més emblemàtic dels catalans. Text: Carme Escales

Top 15

Valls proposa assaborir l'oli

L’oli d’oliva s’ha emprat des de temps immemorials en multitud d’usos que van més enllà de la cuina i la gastronomia. Des de l’any passat, l’Ajuntament de Valls organitza experiències amb l’oli com a fil conductor que mereixen ser viscudes... amb els cinc sentits! Text: Ivan Rodon | Fotografies: Pere Toda

Top 15

Un tomb de cellers

Coneixen, els valencians, els vins que es fan a casa seua? No prou, segons els creadors d’‘Un dia entre vinyes’, una iniciativa que pretén canviar aquest panorama amb una experiència sofisticada i exquisida. Text: Eva Terol

Top 15

Pel bosc de Moretó

En un món on qualsevol mòbil es converteix en una precisa estació geodèsica, s’agraeix que algú t’ensenyi a interpretar la bruíxola i llegir els mapes. Mai no se sap quan ens podrà ser útil. Aquest és un dels reclams de l’aventura a la muntanya que farem a Andorra. Text: Albert Villaró

Top 15

Passejant milions d’anys cap enrere

A les muntanyes de Tivissa, comences a caminar avui i acabes 200 milions d’anys enrere. Un viatge per passejar entre fòssils i fer-se petit davant les forces naturals. Text: Oriol Aymí

Top 15

Relligant Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès organitza diferents activitats durant l’any al voltant de l’art tèxtil que acaben amb la jornada Teixim la Ciutat. Text: Cinta Caballé

Top 15

Viatge al túnel del temps

Durant dècades el túnel de Montclar, a la Noguera, va ser el més llarg d’Europa. Forma part del canal d’Urgell, una obra d’enginyera civil cabdal per a la transformació del pla de Lleida, que va ser possible gràcies a l’esforç de milers d’homes. Text: Jaume Barrull

Top 15

Els secrets que amaga la sorra

Anem de ruta pels Muntanyans de Torredembarra, un conjunt de dunes i estanys a tocar del mar, per descobrir un ecosistema de fauna i flora que ha anat desapareixent del nostre litoral. Text: Víctor Farradellas

Top 15

Màgia blanca

Montgarri és un petit racó de món que sedueix. A redós de cims com el Tuc de Marimanha i el Malh de Bolard, aquest bocí de la Vall d’Aran modelat per la Noguera Pallaresa permet gaudir d’un viatge sorprenent amb uns gossos ansiosos de velocitat. Text: Bego Masdefiol

Top 15

Un àpat molt bucòlic

Entre la mar i el Parc de la Serralada Litoral, la DO Alella presenta les singularitats dels seus vins amb propostes enoturístiques també molt personals, com l’exclusiu pícnic entre vinyes que ens ofereix el celler Bouquet d’Alella. Text: Elena Cuesta | Fotografies: Josep Cano

Top 15

Captivats pel fons marí

Quan fas ‘snorkel’ a les illes Medes, cada vegada que enfonses el cap a l’aigua un nou món s’obre al davant: un paisatge extraordinari, ric i apassionant t’acull i et corprèn. Text: Laia Creus

Top 15

A la recerca dels sentinelles de fusta

Sempre que us engolfeu al nucli antic de Solsona, uns ulls esbatanats us estaran sotjant des de les altures. Són els caps de biga esculpits que decoren les volades d’algunes cases, una singularitat solsonina. Text: Noemí Vilaseca

Top 15

Una presó per conèixer i conèixer-nos

Va obrir les portes el 1904 aspirant a ser una referència en el món de les instal·lacions penitenciàries, d’aquí li vindria el nom oficiós de ‘la Model’. El passat mes de juny les tancava, i ho feia oferint unes visites guiades i una exposició que recull les històries d’alguns dels seus penats. Text: Isabel Sánchez | Fotografies: Alfons Rodríguez

Top 15

Un singular univers de natura i tradicions

L’Albufera no és tan sols un parc natural privilegiat, en primera línia de mar, amb un conjunt d’ecosistemes de gran biodiversitat, sinó també un univers de tradicions i maneres de viure lligades a la pesca i a l’agricultura. Text: Miquel Calvet

Reportatge

L'estany nostre de cada dia: Un passeig per Banyoles i el pla

Banyoles i comarca estan marcats per l’estany. La geografia líquida ha condicionat la vida dels seus habitants des de la prehistòria fins avui. Us presentem, com un passeig, algunes de les activitats que podeu fer per descobrir aquest territori singular. Text: Quim Fernàndez | Fotografies: Xavier Fdez. Güell

Reportatge/Dossier

Masies, natura i bons aliments

El Solsonès, ubicat a la Catalunya Central, és una terra de contrastos. Al nord, els Pirineus, amb relleus més angosts i escarpats; al sud, les terres mitjanes, curulles d’altiplans. El Solsonès és una comarca tranquil·la, sadollada de silenci, amb un mosaic de masies i un paisatge que sedueix. Text: Bego Masdefiol | Fotografies: Adriana Olsina

Reportatge/Dossier

El Baix Llobregat desconegut... i saborós!

La família Font Fernández ha viscut un cap de setmana ple d’emocions intenses i molt saboroses. Han collit olives, han fet un tast d’oli, han fet galetes prehistòriques i una ruta amb bicicleta entre camps de maduixes i carxofes. I tot això, a menys de vint quilòmetres de casa seva! Text: Cecília Lorenzo | Fotografies: Òscar Rodbag

Reportatge/Dossier

Temps de verema al Priorat

No tan sols del vi menja el Priorat. Però és evident que el temps de la collita del raïm és un moment clau en el calendari anual de la comarca. Una època ideal per fer-hi turisme actiu, també, i descobrir-ne l’activitat agrària i els paisatges, com han fet la Montse Martí i l'Antoni Minguell. Text: Cristina Serret | Fotografies: Oriol Clavera

Àmbits

Natura

En qualsevol època de l’any, la natura ens sorprèn amb la seva màgia. Us proposem tot tipus d’activitats per gaudir-ne i admirar-la.

Àmbits

Gastronomia

Tenim la sort de viure en un territori divers, que ens dóna fruits deliciosos. Us convidem a viure l’experiència de la nostra cuina.

Àmbits

Cultura

Festes populars, patrimoni, espectacles, visites guiades, rutes i tota mena de propostes per descobrir la nostra cultura de manera lúdica.

Àmbits

Rural

Pau, tradició, natura, tranquil·litat... El món rural ens permet fer una capbussada de bona vida i desconnectar del brogit diari.

Àmbits

Benestar

De tant en tant, cuidar-nos esdevé una necessitat. Retrobar-nos amb el nostre cos i fer salut és una altra manera de viatjar.

Àmbits

Aventura

Les opcions per als amants del turisme actiu són gairebé infinites. Per terra, mar i aire. I us ajudem a triar-les.

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 2 exemplars
    per només 9,5 €
    (20% de descompte)
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació