Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada número 1 Experiències
Número 1 - Octubre 2014

Pagès per un dia. 40 idees per viure a fons plaers del turisme rural

En aquest número

Top 15

Corsaris a l'Empordà

Barba-rossa reviu Som al port vell de Palamós per recórrer, a bord d'un vaixell de vela llatina, el litoral empordanès que va ser escenari de l'atac sagnant del corsari Barba-rossa contra aquesta vila, l'any 1543. Preparats per a la brega? Xavier Valls (text), Roger Llabrés (fotografia)

Top 15

Veure la llum

Videomapatge a Sant Climent de Taüll El Mestre de Taüll ja sabia què es feia quan va pintar els frescos de Sant Climent. A l'edat mitjana, el discurs moralitzador de les escenes corprenia. I ara, gràcies al videomapatge, les pintures tornen a impressionar. Endinseu-vos amb nosaltres en l'espectacle del romànic de la vall de Boí admirant la seva obra culminant. Anna Sàez (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Top 15

Una visita al País de la Felicitat

Espai Xocolata + Centre d'Interpretació del Cava Abans que Sant Sadurní fos la capital del cava, Simón Coll ja hi fabricava xocolata. Al seu Espai Xocolata viatgem per la tradició d'aquest aliment al nostre país. I en acabat, ara sí, aprenem tots els secrets del cava. Cristina Serret (text), Dani Codina (fotografia)

Top 15

A les entranyes de la terra

Ruta d'aventura per la cova de l'Espluga de Francolí Fa uns anys la canalla de l'Espluga jugava a l'entrada de la cova. Ara, la ruta d'aventura s'endinsa més de 900 metres per galeries fins a trobar el mateix llit del riu Francolí. Jaume Barrull (text), Rafa Pérez (fotografia)

Top 15

Rodant sobre les vinyes

Vinyes en 'segway' El celler Jean Leon organitza visites guiades per les vinyes ecològiques que conreen amb patinet elèctric d'autobalanceig, el 'segway', un aparell elèctric importat dels Estats Units que sembla que et llegeix el pensament dels moviments que vols fer. L'experiència acaba, és clar, amb un tast de vins. Trinitat Gilbert (text)

Top 15

Un instant màgic a les muntanyes de l'Aran

Observació de Fauna al Naut Aran Caminar durant cinc hores per fotografiar un cèrvol o un isard no és un esforç, és una experiència gratificant en què hi intervé el factor sorpresa. Guiats per una persona experta, l'excursió és un joc amb la natura com a gran protagonista. Anna Geli (text), Javi Montés (fotografia)

Top 15

Escultures vives de fa mil anys

Entre oliveres mil·lenàries A la finca de l'Arion, a Ulldecona, hi ha la concentració més gran del món d'oliveres mil·lenàries, gegants arboris que són testimoni de la cultura mediterrània des de l'època romana fins avui. Les voleu conèixer? Sílvia Berbís (text)

Top 15

Una descoberta sorprenent entre vetes i fils

Viu el secret d'aturar el temps El Museu Tèxtil de Terrassa obre les portes de les sales de reserva i dels tallers per donar a conèixer com es restauren i es conserven els teixits antics. Tot un privilegi. Montse Armengol (text), Quico Ortega (fotografia)

Top 15

Fugim dels soldats del rei!

Gimcana Serrallonga Collsacabra va esdevenir per un dia el nostre plató d'escenes llegendàries. Aquests paratges tan apreciats pels excursionistes d'avui, també ho van ser pels bandolers d'ahir. Amb objectius diferents, passat i present convergeixen per gaudir d'un bon diumenge d'aventura familiar. Aurora Montserrat (text)

Top 15

La il·lusió secreta de la poda

La poda a caves Llopart Durant l'hivern, els ceps estan en repòs. A la finca dels Llopart, al Penedès, ens proposen que els ajudem en la feina de la poda, un pas clau per aconseguir la millor qualitat per als caves que degustarem al final de la visita.

Top 15

Pellroges en acció!

Juguem a fer l'indi Tots hem fet l'indi alguna vegada. A Cal Peguera, però, fer l'indi és un pretext divertit amb un rerefons pedagògic que promou la relació entre progenitors i mainada a través del joc comunitari i l'habilitat manual i el contacte amb la natura. Joan Raventós (text), Natxo Oñatibia (fotografia)

Top 15

Un museu dolç que no embafa

La història del torró d'Agramunt L'empresa de torronaires Torrons Vicens ha creat un museu dedicat a dos productes molt arrelats a Agramunt: el torró i la xocolata. A través d'un audiovisual i d'una visita guiada, en descobrireu la història i el procés d'elaboració. Miquel Andreu (text), Cristina Berengué (fotografia)

Top 15

Fes d'arqueòleg en una antiga casa romana

Mons Observans Qui no ha somniat de furgar la terra i descobrir-hi un objecte antic? A Mons Observans, la canalla ho pot fer tot aprenent els mètodes dels arqueòlegs, mentre els grans visiten les restes d'un palau romà molt poc conegut. Agnès Rotger (text)

Top 15

Es busca obrer per al Vapor Amat

Visita teatralitzada a l'exposició 'La fàbrica tèxtil' A la primeria del segle XX, el Vapor Aymerich, Amat i Jover va ser una de les fàbriques tèxtils de més renom de Terrassa. Ens hi acostem per posar-nos en la pell d'un treballador i viure en primera persona quines feines feien i com treballaven. Emma Aixalà (text)

Top 15

Un viatge de cent milions d'anys

El passat de la terra On avui els xais pasturen envoltats de serres abruptes, abans ho feien els dinosaures en platges de sorra blanca. Desxifrem amb un expert aquest llibre de geologia a l'aire lliure que és la conca de Tremp. Xavier Basora (text), Jordi Uriach (fotografia)

Reportatge

El Montseny a la tardor

Al Montseny, sempre hi han conviscut la natura amb l'activitat humana. Si volem conèixer bé el parc, convé que ens hi endinsem, però també que en coneguem la gent. Per això ens hem proposat de viure-hi experiències de tota mena... Agnès Rotger (text), Dani Codina (fotografia)

Dossier

Pagès per un dia

Les millors idees per viure i gaudir el nostre món rural

Àmbits

Natura

En qualsevol època de l’any, la natura ens sorprèn amb la seva màgia. Us proposem tot tipus d’activitats per gaudir-ne i admirar-la.

Àmbits

Gastronomia

Tenim la sort de viure en un territori divers, que ens dóna fruits deliciosos. Us convidem a viure l’experiència de la nostra cuina.

Àmbits

Cultura

Festes populars, patrimoni, espectacles, visites guiades, rutes i tota mena de propostes per descobrir la nostra cultura de manera lúdica.

Àmbits

Rural

Pau, tradició, natura, tranquil·litat... El món rural ens permet fer una capbussada de bona vida i desconnectar del brogit diari.

Àmbits

Benestar

De tant en tant, cuidar-nos esdevé una necessitat. Retrobar-nos amb el nostre cos i fer salut és una altra manera de viatjar.

Àmbits

Aventura

Les opcions per als amants del turisme actiu són gairebé infinites. Per terra, mar i aire. I us ajudem a triar-les.

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 2 exemplars
    per només 9,5 €
    (20% de descompte)
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació