Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Experiències 6
Número 6 - Primavera - estiu 2017

Aire lliure! Les excuses que necessites per no quedar-te a casa

En aquest número

Top 15

La postal entra en el joc

Girona ha entrat en el mapa del turisme de sèries amb les visites guiades a les localitzacions de ‘Joc de trons’. L’experiència proposa una ruta pels carrers i places on es rodà la sèrie enllaçant els personatges i la trama amb la història dels edificis i dels seus protagonistes reals. Text: Gemma Busquets

Top 15

Un passeig amb gust de mojito

Les cases modernistes del centre de Sitges són el símbol d’una altra època, quan les Amèriques eren sinònim de riquesa i catalans amb esperit emprenedor van decidir viatjar-hi. Una ruta recorda el sitgetà impulsor del rom Bacardí, protagonista d’una casa museu. Text: Míriam de Lamo | Fotografia: Adriana Olsina

Top 15

Prehistòrics a la Barceloneta

El Museu d’Història de Catalunya ens proposa fer un viatge fins a la prehistòria per descobrir com vivien els nostres avantpassats, com es vestien, com caçaven i com feien els seus estris. Text: Pilar Maurell | Fotografia: Pep Parer

Top 15

La Bisbal més creativa

Un tomb per la Bisbal d’Empordà us permetrà conèixer la tradició terrissera d’aquesta ciutat i, si us ve de gust, us podreu iniciar també en el món de la decoració ceràmica i d’altres activitats artístiques. Text: Judit Pujadó

Top 15

La marihuana, a les vitrines

Als anys vuitanta, l’empresari holandès Ben Dronkers va obrir a Amsterdam un museu pioner dedicat a la marihuana. Des de l’any 2012, l’esplèndid Palau Mornau n’és la seu a Barcelona. És una porta oberta a la cultura del cànnabis en tota la seva amplitud. Text: Xavier Valls

Top 15

Una aventura refrescant en família

Quan arriba la calor, els barrancs del Pallars substitueixen el so natural de la fluència de l’aigua pels patatxafs, els glu-glus i els xip-xaps dels que anem a baixar-los. Ens hi acompanyeu? Text: Núria Garcia Quera

Top 15

El llegat d’un retorn

Anem fins a Lloret de Mar per amarar-nos del seu llegat indià. A Can Font, oberta al públic fa uns mesos, ens sembla ensumar la flaire dels havans i sentir el frec dels enagos. Text: Elena Cuesta

Top 15

Un tast de mar a cala d’Hort

Ens llevem ben d’hora i conduïm cap al sud d’Eivissa, allà on s’alça l’imponent illot des Vedrà, probablement el paisatge més magnètic de l’illa. Ens espera una excursió amb caiac de mar pels voltants de la cala d’Hort. Text i fotografia: Òscar Marín

Top 15

Endinsa’t en la història

Molt més que un jaciment arqueològic, la ciutadella de Calafell és l’únic poblat ibèric que s’ha reconstruït, i podem entrar a les cases on vivien els guerrers de fa 2.500 anys. Una manera lúdica de reviure el passat. Text: Montse Armengol | Fotografia: Dani Codina

Top 15

Corsaris per un dia

Les cales de l’Estartit sempre han estat niu de pirates. Les coves eren un amagatall ideal per a les seves embarcacions, abans i després d’assaltar les viles marítimes. Una ruta ens permet posar-nos a la pell d’un d’aquells llops de mar mentre gaudim del Montgrí i les Medes. Text: Víctor Farradellas | Fotografia: Oriol Clavera

Top 15

A la recerca de l’empremta morisca

Pocs racons mantenen la memòria dels valencians andalusins tan viva com la vall d’Alcalà. Visitem el llogaret morisc de l’Atzubieta, el més gran i millor conservat del país, i un altre petit tresor del terme, la Nevera de Baix. Text i fotografia: Eva Terol

Top 15

Una ciutat màgica dins de la gran ciutat

No hi ha res al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona que sigui asèptic. I això que durant vuit dècades fou seu d’un hospital. Aquest espai, que sembla de conte de fades, és avui dia una visita imprescindible a la ciutat. Text: Isabel Sánchez | Fotografia: Robert Ramos / FPHSCSP

Top 15

Una muralla il·luminada que enlluerna

Passejar relaxadament. Gaudir d’una nit d’estiu diferent. Veure el patrimoni amb una llum especial. Així és la visita nocturna per Montblanc, la muralla de la qual corprèn per la seva monumentalitat. Text: Núria Sabaté | Fotografia: Ferran Aguilar

Top 15

Una explosió de palmeres

Una vegetació infinita inunda Elx, esguitada d’un immens mantell
de palmeres fins a conformar un fresc i agrari microclima. Una ruta pels horts, jardins i sendes ens descobrirà aquest paisatge únic a Europa. Text: Ismael Belda

Top 15

La verdor exuberant del riu Bitlles

A la plana agrícola del Penedès, en un paisatge de tons terrossos, una franja verdosa fa giragonses. És el riu Bitlles, d’aigües transparents i vegetació exuberant, que resseguim en un itinerari molt refrescant. Text: Xavi Basora | Fotografia: Josep Cano

Reportatge

El Geoparc de la Catalunya Central

La cosa va de fer una visita al fons del mar, però no ens caldran ni escafandres ni nocions de submarinisme. Perquè parlem d’un mar càlid, similar al Carib, que va existir fa uns 40 milions d’anys. Ara s’ha convertit en el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central. Text: Griselda Guiteras | Fotografia: Sergi Boixader

Reportatge/Dossier

L’Urgell, el gran desconegut de Ponent

TURISME TRANQUIL Al bell mig de Ponent trobem l’Urgell, travessat en gran part pel riu d’Ondara. Cap al nord, el relleu és més accidentat, amb la serra d’Almenara com a teló de fons. I, al sud, la vall del riu Corb esglaona el relleu. Ens endinsem en una de les zones més ignotes del nostre país. Text: Bego Masdefiol | Fotografia: Jordi Folch

Reportatge/Dossier

Desconnexió en família

TURISME FAMILIAR Per fi és divendres! La família Cámara Masdeu posa rumb al Vallès Oriental, on viuran un grapat d’experiències que els despertaran emocions i sensacions que tenien adormides. Preparats per desconnectar de les obligacions quotidianes i carregar les piles? Text: Cecília Lorenzo | Fotografia: Oriol Clavera

Reportatge/Dossier

Activitats refrescants passades per aigua

TURISME ACTIU Al peu del Canigó, la comarca del Conflent viu envoltada de muntanyes i és regada per un bé de Déu d’aigües. Seguint el llit del riu, la Marga Bardeci i el Roger Mercadé han aprofitat l’estada per descobrir la riquesa natural de la contrada i gaudir d’un cap de setmana actiu. Text: Jeroni Pérez Faixeda | Fotografia: Dani Codina

Àmbits

Natura

En qualsevol època de l’any, la natura ens sorprèn amb la seva màgia. Us proposem tot tipus d’activitats per gaudir-ne i admirar-la.

Àmbits

Gastronomia

Tenim la sort de viure en un territori divers, que ens dóna fruits deliciosos. Us convidem a viure l’experiència de la nostra cuina.

Àmbits

Cultura

Festes populars, patrimoni, espectacles, visites guiades, rutes i tota mena de propostes per descobrir la nostra cultura de manera lúdica.

Àmbits

Rural

Pau, tradició, natura, tranquil·litat... El món rural ens permet fer una capbussada de bona vida i desconnectar del brogit diari.

Àmbits

Benestar

De tant en tant, cuidar-nos esdevé una necessitat. Retrobar-nos amb el nostre cos i fer salut és una altra manera de viatjar.

Àmbits

Aventura

Les opcions per als amants del turisme actiu són gairebé infinites. Per terra, mar i aire. I us ajudem a triar-les.

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 2 exemplars
    per només 9,5 €
    (20% de descompte)
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació