Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 207
Número 207 - Maig 2015

Selva marítima. Lloret, Tossa, Blanes: l'essència de la Costa Brava

En aquest número

48 hores a Ontinyent

Entre l'esclafit de la pòlvora i la remor de telers

L'empremta de la indústria tèxtil es palpa en edificis i avingudes comercials, que creixen al voltant d'una vila vella intricada i sorprenent. Eva Terol (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Torres de guaita a l'Ebre

Testimonis de la història Els rius sempre han estat centres d'atracció, vies de comunicació, fronteres naturals i fonts de vida. Al Baix Ebre, lo riu ha marcat el paisatge i la història. Sense el riu no es podria entendre l'abundància de torres de guaita en tan pocs quilòmetres, i és per aquest tram que, aprofitant les infraestructures més recents, proposem un plàcid viatge per la història. Joan Carles Rueda (text), Rafa Pérez (fotografia), Hilari Muñoz (assessorament)

Dossier central / Presentació

Selva marítima

Essència de Costa Brava: cales de somni, indians i cuina marinera L'autenticitat i la tradició lluiten per destacar per sobre del desenvolupament turístic i urbanístic. Se n'han sortit. El paisatge i la gent són pura essència mediterrània, són pura essència Costa Brava. Paco Membrives, fundador del festival de fotografia MontPhoto, ens convida a revisitar aquest litoral i mirar-lo amb uns altres ulls. 
Paco Membrives (text), Òscar Rodbag (reportatge fotogràfic), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

La més brava

Recorregut pels racons rurals i litorals de la comarca Els pins uneixen dos paisatges ben diferents: a l'interior, envolten els camps de conreu i conviuen a les muntanyes amb les alzines i les suredes; al litoral, repten els vents marins i deixen que la sal impregni l'escorça i les agulles de les fulles. Benvinguts a la Selva marítima, allà on comença la Costa Brava. Pilar Maurell (text), Òscar Rodbag (reportatge fotogràfic)

Dossier central / Reportatges

Tresors d'indians arran de mar

El llegat patrimonial i cultural de les viles marineres No calen arguments per visitar les poblacions de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, però n'hi ha un bon grapat, com ara el llegat que suma el luxe dels indians, el glamur de les estrelles de Hollywood i la petja literària d'alguns dels millors escriptors. Judit Pujadó (text), Òscar Rodbag (reportatge fotogràfic)

Dossier central / Reportatges

Mar o muntanya?

El Massís de les Cadiretes aporta personalitat a la cuina marinera El peix és el rei indiscutible d'una cuina marinera actualitzada i heretada dels plats que els pescadors feien a bord de les barques. Però no es pot negar que la presència del massís de l'Ardenya - Cadiretes aporta aromes de sotabosc i enriqueix tota una tradició culinària. Salvador Garcia Arbós (text), Òscar Rodbag (reportatge fotogràfic)

Dossier central / Reportatges

M'encanta!

Tres persones de Blanes, Lloret i Tossa ens parlen de les seves bondats. Ja sabem per què hi van els turises, ara volem saber per què se l'estimen tant els que hi viuen. Els nostres protagonistes estan orgullosos d'haver nascut a Blanes, Lloret i Tossa, i no les canviarien per res del món. Presumeixen que les seves localitats tenen un clima envejable, cales precioses i un patrimoni sorprenent. Però hi ha molt més... Franc Lluis (text), Òscar Rodbag (reportatge fotogràfic)

Reportatges

Un llegat històric únic a Europa. Rellegint la seu d'Ègara

En un extrem de terra elevat entre dos torrents es va construir la seu episcopal del bisbat d'Ègara. La seva autoritat només va durar tres-cents anys, però el llegat monumental i artístic, ara restaurat, protegit i integrat a la ciutat de Terrassa, continua captivant mirades. La nostra, també. Emma Aixalà (text), Francesc Muntada (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Tot un món a la Serra del Cis

Ens endinsem en un territori especialment inaccessible, la serra del Cis, a la Ribagorça, i hi descobrim una xarxa de camins i corriols que unien pobles, parròquies i masos ara abandonats. Jaume Barrull (text i fotografia)

Ruta amb bici

Un tomb pel Parc Natural de Prat de Cabanes-Torreblanca

A banda de la serra d'Irta, hi ha altres trams de costa valenciana sense urbanitzar que aporten espais oberts i aigües amb onatge acaronant platges sense la sinistra decoració dels apartaments, els xalets i els passeigs de ciment vora mar. Parlem de la platja de cudols, silenciosa i salvatge, del Parc Natural de Prat Cabanes - Torreblanca, a la Plana Alta. Paco Tortosa (text i fotografia)

Ruta amb nens

Una passejada entre les aigües del Segre i el Cinca

A l'altura de la Granja d'Escarp, a la comarca del Segrià, un recorregut amb ponts i passeres ens convida a descobrir l'aiguabarreig del Segre i el Cinca, un espai natural ric en fauna i vegetació de ribera. Cecília Lorenzo (text), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació