Anuncia't al Descobrir

Sant Cugat inaugura la Casa Museu Cal Gerrer

Acull el llegat de la fàbrica de terrissa Arpí i dels artistes Cabanas-Alibau, i una recopilació d’objectes de Marilyn Monroe

Sant Cugat del Vallès compta des de fa uns dies amb un nou reclam turístic, la Casa Museu Cal Gerrer, inaugurada per la Fundació Cabanes a la plaça d’Octavià, davant del monestir.

El nou espai museístic, que s’ubica a l’antiga fàbrica de ceràmica Arpí, acull tres exposicions permanents i també hi ha espai per a mostres temporals. Abans d’entrar-hi ja destaca la façana, amb importants elements de terrissa elaborats al mateix edifici.

Una de les exposicions permanents recull peces elaborades a la fàbrica de ceràmica Arpí: balustres, mènsules, capitells, peces de ceràmica decorativa, etc. En una altra exposició, es mostra el llegat dels germans Cabanas-Alibau, Joan, Francesc i Miquel, tres artistes que eren fotògrafs, pintors i poetes. Aquí, l’obra dels germans Cabanas-Alibau es presenta com una peça fonamental per entendre el llegat cultural de Sant Cugat. Finalment, hi ha una tercera exposició permanent, dedicada a Marilyn Monroe, i recull els objectes i documents que durant més de 35 anys ha recopilat Frederic Cabanas, actual propietari de la casa i president de la Fundació Cabanas.

De la Casa Museu Cal Gerrer també es pot visitar el terrat, que s’ha rehabilitat com un mirador, des d’on el visitant té una vista única del monestir de Sant Cugat.

L’anomenat ‘Pis del Cònsul’ es reserva per a exposicions temporals i actualment acull una mostra amb fotografies antigues i actuals de l’edifici, que s’ha estat rehabilitant durant més de 10 anys per convertir-lo en el museu que és avui.

La Casa Museu Cal Gerrer obre cada dia excepte els dilluns, i el preu general de l’entrada és de 4 €.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació