Anuncia't al Descobrir

Quatre parcs catalans se sumen a una xarxa europea d’espais protegits dels Pirineus

Navarra, Aragó, País Basc, França i Andorra també participen en el projecte Green per preservar la singularitat de la serralada

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser participaran fins al 2019 en el projecte europeu Green, que potencia la col·laboració entre els diversos espais naturals al llarg de tota la serralada dels Pirineus per crear una estratègia eficient i comuna en la preservació i millora de la biodiversitat d’aquesta àrea.

A més de la Generalitat, formen part del projecte 16 socis més vinculats a espais naturals de la zona dels Pirineus d’Aragó, Navarra, País Basc, França i Andorra.

Aquesta xarxa permetrà identificar els punts forts i els febles, a més de consensuar respostes globals a l’hora d’actuar en tot aquest territori, i treballarà al voltant de quatre accions principals: 1) es compartiran experiències, dades i informació local en una plataforma informàtica comuna que facilitarà l’intercanvi de coneixements; 2) es potenciaran el coneixement i la pràctica forestal amb accions al voltant de la maduresa de les masses forestals; 3) s’estudiarà la conservació de la biodiversitat de manera global, per al manteniment de l’equilibri ecològic, i es restauraran hàbitats tot posant en valor les activitats agrícoles i ramaderes, i 4) es millorarà el coneixement de llacs i estanys dels Pirineus, es recuperaran i restauraran medis torbosos i es difondrà el seu patrimoni excepcional.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació