Anuncia't al Descobrir

Aitona recupera el pas de Robert Capa pel poble

A través d’un itinerari per onze punts del poble, es vol reivindicar la feina del fotògraf durant la Guerra Civil

Els grans fotoperiodistes Friedmann Endre Ernő i Gerda Taro, coneguts popularment amb el sobrenom comú de Robert Capa, van fotografiar l’última ofensiva de l’Exèrcit republicà al Baix Segre. Era a començaments de novembre de 1938, quan l’Exèrcit franquista estava ocupant Catalunya. Les instantànies que es van fer fa més de setanta anys, s’han recuperat ara per crear la Ruta Robert Capa, que ressegueix 11 punts icònics vinculats al pas del fotoperiodista per Aitona (el Segrià) entre el 7 i el 22 de novembre de 1938.

Cadascuna de les parades està senyalitzada amb plafons amb les imatges que el reporter va fer durant aquells dies. El recorregut s’inicia amb tres plafons que expliquen aquell episodi de la Guerra Civil i la vida de Capa, i en què també es destaca la batalla del Segre, un enfrontament poc conegut. Tot plegat servirà per posar en valor el patrimoni paisatgístic, històric i cultural del Baix Segre. Segons el que ha explicat Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, l’itinerari es pot recórrer en aproximadament una hora i està concebut per fer-lo completament per lliure. Com a alternativa, i si es vol aprofundir més en la figura de Robert Capa com un dels fotògrafs corresponsals de guerra més famosos del segle XX, es pot concertar una visita guiada, que s’estrenarà el proper 21 de novembre.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació