Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

‘Sota terra’ investiga al call de Tàrrega

El programa reviurà diumenge la matança de jueus del 1348

Les matances indiscriminades de jueus a mans de multituds descontrolades van esdevenir fets habitauls en un gran nombre de ciutats de l'Europa medieval. Al Principat, una de les més brutals es va produir a Tàrrega, un fatídic dia de juliol del 1348. Diumenge, el programa de TV3 ‘Sota terra’ arporta noves llums sobre aquells avalots.

Gràcies a la descoberta accidental d’una llàntia jueva a Tàrrega, l’equip d'arqueòlegs de 'Sota terra' es desplaçarà al call de la capital de l'Urgell per excavar en el cementeri jueu. Allà hi descobriran una fossa comuna amb desenes de cossos enterrats. Durant tres dies, l’equip del programa liderat per Eudald Carbonell treballarà per aclarir de qui eren les restes de la necròpolis i per saber com, quan i per què van morir aquells ciutadans jueus.

Paral·lelament, s'excavarà la sinagoga i un antic forn per conèixer els costums i la manera de viure de la població. Els atacs a les comunitats jueves, diumenge a les 22.30 h per TV3.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació