Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 rutes imprescindibles en família

Itineraris per gaudir amb la mainada de paisatges i racons espectaculars

Teniu canalla a casa i voleu gaudir junts de la natura? Us proposem set excursions perquè petits i grans descobriu en família indrets espectaculars. Llegendes, castells, camins enmig de boscos, dunes o antics traçats ferroviaris us esperen. I és que, més enllà de caminar, rere cada excursió hi ha vivències que els més petits tardaran a oblidar. Agafeu la motxilla i prepareu-vos per caminar!

Una volta pel cap de Creus

La cala Pelosa L'espectacular cala Pelosa i el cap Norfeu al fonsGetty Images
Diuen que l’heroi grec Orfeu, en un dels seus viatges per la Mediterrània, va naufragar a prop del cap de Creus a causa d’una gran tempesta. La llegenda explica que es va salvar gràcies a la música i que, d’aquesta manera, va néixer el cap Norfeu. Avui, una ruta permet recórrer aquest paratge i veure la roca anomenada del Gat, on diuen que Orfeu va passar una nit i des d’on va cantar i tocar les seves poderoses cançons que el van salvar.

La ruta, de 4,7 quilòmetres, comença entre la cala Pelosa i la cala Jóncols, des d’on ja es pot veure la torre de Norfeu, la primera fita de l’itinerari. Un lloc on els més petits poden jugar a ser pirates mentre els adults gaudiu d’unes vistes impressionants del mar i de la costa. Durant el recorregut també passareu a la vora de penya-segats i roques amb formes diverses, algunes amb aspecte d’animals, monstres, persones o objectes diversos. És molt divertit jugar a trobar-los!

Aquí podeu consultar la ruta completa i més indicacions.

Les vistes des de Burriac

Castell de Burriac Les restes medievals del castell de Burriac amb vistes al marJosep Cano
El castell de Burriac és el símbol de Cabrera de Mar i, durant segles, l’han utilitzat pescadors i mariners com a punt de referència, abans de l’era del GPS. La seva situació privilegiada el converteix en un objectiu molt temptador per endinsar-vos amb els nens pels boscos del Parc de la Serralada Litoral, conèixer les parts que integren una fortificació i deixar que el Maresme desplegui els seus encants als vostres peus.

La ruta, de 2,4 quilòmetres i 150 metres de desnivell, comença a l’aparcament de la Font Picant. Al castell de Burriac, hi trobareu restes de cisternes i sitges i, si teniu imaginació, també podreu reconstruir la part alta del castell, on hi havia la capella, la sala d’armes i els habitatges. També us embadalireu amb les vistes espectaculars, des d’on veureu el Montseny, el Montnegre o la muntanya de Montjuïc. A més, observareu com els poblats ibèrics, les viles romanes i les antigues vies de comunicació han estat substituïts per urbs més grans (Mataró, Argentona, Cabrera...) i per una carretera i una autopista que circulen pràcticament en paral·lel i que segueixen el traçat de la Via Augusta romana.

El camí és una pujada constant i, en alguns trams, la pluja hi ha deixat marcats uns nervis ben pronunciats, de manera que no és recomanable portar-hi cotxet. Aquí podeu consultar la ruta completa i més indicacions.

Un passeig per Terradets

Embassament de Tarradets Ruta per l'embassament de Tarradets amb vistes al MontsecMaria Rosa Vila
Els Camins del Jussà són perfectes per descobrir la natura de la comarca del Pallars Jussà. Aquesta ruta, que és curta, planera, fàcil, ben arranjada i protegida, us permetrà vorejar el pantà de Terradets i descobrir-ne alguns dels racons més atractius.

L’itinerari recorre tres quilòmetres entre l’Àrea de Servei la Pineda i el Pont Nou de Monares. Una ruta que ofereix una meravellosa vista del paisatge que formen l’embassament i les muntanyes que l’envolten i, també, alguns espais per fer-hi un pícnic, miradors per observar els ocells passant desapercebuts o plafons interpretatius sobre diferents aspectes de la zona. És ideal per fer-lo a peu o en bicicleta.

Aquí podeu consultar la ruta completa i més indicacions.

La Ruta del Tren Petit a l’Empordà

Platja de Castell La punta i la platja de Castell, a Palamós, amb impressionants vistes al jaciment ibèricRoger Rovira
Al ritme pausat de la bicicleta encara és més fàcil gaudir dels paisatges de l’Empordà. La Ruta del Tren Petit permet explorar-ne un bocinet, entre les poblacions de Palafrugell i Palamós, un antic recorregut de ferrocarril que connectava la Costa Brava amb la ciutat de Girona.

Per fer aquesta ruta, només cal estar disposat a pedalar durant gairebé dues hores i traslladar-se fins al punt de partida, Palafrugell, on es pot visitar el Museu del Suro, per passar tot seguit pel terme municipal de Mont-ras, arribar en una escapada a la platja de Castell —una de les més verges de la zona— i acabar a Palamós, després d’un plàcid bany d’aigua salada i d’una bona pedalada. Així, sobre dues rodes, podreu recordar el tren tramvia que, ara fa més de cent anys, viatjava fumejant entre aquests mateixos paratges.

Aquí podeu consultar la ruta completa i més indicacions

Excursió pel delta de l’Ebre

Punta del Fangar El far del Fangar envoltat per les dunesSergi Boixader
No cal viatjar a l’Àfrica per sentir-se com un explorador intrèpid travessant les dunes del desert. A la punta del Fangar hi ha un indret on la sorra i el vent han creat un paisatge molt peculiar, on és possible veure-hi miratges.

Aigua, menjar, una gorra pel sol, una jaqueta per protegir-se del vent, uns binocles i moltes ganes de caminar. És el que necessiteu per fer aquesta excursió d’uns vuit quilòmetres i mig per un dels paisatges més curiosos de la geografia catalana. L’element que més caracteritza aquest paratge són les seves dunes —que mai no són iguals, ja que estan a mercè del vent o de la pluja, que fan que canviïn de forma—, però també el far que hi ha al final, enmig del no-res —el far del Fangar— i que és la destinació d’aquest recorregut i punt de referència durant la llarga caminada que us proposem.

S’arriba al punt de partida de la ruta des de l’Ampolla o des de Deltebre, a través de les carreteres locals, seguint les indicacions que porten a la platja de la Marquesa. A l’extrem nord d’aquesta platja es troba el restaurant Vascos, on heu de deixar el cotxe i continuar a peu. Es tracta d’una passejada que no té cap dificultat, però que és llarga. El camí no és apte per a cotxets, perquè transcorre per la sorra de la platja.

Aquí podeu consultar la ruta completa i més indicacions

La serra del Cadí amb el trencapinyes

Cadí La serra del Cadí entre núvolsJordi Bas
El Cadí, una de les muntanyes més emblemàtiques del territori, és l’escenari de la següent caminada. Original i per un indret força desconegut, es tracta d’un recorregut circular d’uns 2,5 quilòmetres que té per objectiu veure el trencapinyes, un ocell curiós, però també gaudir del paisatge i de la vista del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Els nens s’ho passaran molt bé tractant de reconèixer els ocells que viuen per la zona, ja sigui perquè els veuen, perquè en senten el cant o perquè troben les restes del seu pas pel bosc.

La ruta surt de l’aparcament del Refugi de Rebost, està senyalitzada i no té cap dificultat per als infants. No és apta per a cotxets, així que, si es fa l’excursió amb nadons, cal portar-los en una motxilla a l’esquena. Al llarg del recorregut hi ha alguns plafons amb informació sobre la fauna i la flora que s’hi pot veure, en especial, sobre l’ocell trencapinyes.

Aquí podeu consultar la ruta completa i més indicacions

El Puigsacalm

Puigsacalm Muntanya de Puigsacalm a la Vall d'en BasDani Codina
L’excursió proposada transcorre pel vessant més amable del Puigsacalm, un esplèndid balcó natural a cavall de les comarques d’Osona i la Garrotxa. La ruta no comporta cap dificultat i és ideal per a tota la família, perquè té molt poc desnivell.

S’ha de deixar el cotxe al coll de Bracons, just al costat d’uns panells informatius que indiquen que entrem dins del paratge de les serres de Milany - Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt. El camí es troba ben senyalitzat en tot moment, per la qual cosa podem dedicar-nos a gaudir de l’entorn i de la flora que esquitxa gran part del trajecte. El coll que corona els camps de pastura de sobre la font Tornadissa és un molt bon balcó amb vista cap al Pedraforca i la serra del Cadí.

Una forta pujada ens mena al capdamunt del Puigsacalm, punt més elevat de la Vall d’en Bas. Aquest és un dels cims més coneguts de Catalunya i un dels que permet gaudir de millors visites!


Aquí podeu consultar la ruta completa i més indicacions
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació