Anuncia't al Descobrir
244
Número 244 - Juny 2018

Tot Menorca. 25 propostes per gaudir de la reserva de la Biosfera.

En aquest número

48 hores

Gavarres, entre els suros i la història

Boscos d'alzines, dòlmens i nuclis i masos d'origen medieval ens esperen al racó més feréstec del Baix Empordà El massís no és gaire alt. Els seus cims superen, amb penes i dolors, els 500 m d’altitud, però es retallen com un seguit d’onades foscants a l’horitzó llis del Baix Empordà i s’alcen com un mur si arribes de mar a les platges del centre de la Costa Brava. Són 350 km² de suredes, pinedes, alguna castanyeda i moltes rieres. Són també terres de molsa i de maduixes boscanes, de cirerers d’arboç, de grèvol i de bolets. Text: Judit Pujadó | Il·lustració: Nik Neves

Dossier central / Tot Menorca

I l'home va reviscolar la pedra

El reconeixement de la Unesco dinamitza el llegat històric de l'illa L'interès pel llegat arqueològic, arquitectònic i cultural de Menorca viu un dels seus millors moments, ara que es compleixen 25 anys de la seva declaració com a Reserva de la Biosfera. Aquí destaquem les iniciatives que, amb orgull, recuperen i mostren un patrimoni únic, cabdal a l'hora de rebre el reconeixement de la Unesco. Text: Maria Coll | Fotografies: Joan Mercadal

Dossier central / Tot Menorca

D'aquí, artesanals i deliciosos

El món rural es reivindica amb productes i maneres de fer respectuosos amb l'entorn Qui vagi a Menorca i no se la ‘mengi’, no en gaudirà del tot. El camp menorquí, un sector econòmic que gestiona el 80% del territori i que és el responsable del paisatge inconfusible en mosaic de l’illa, és un dels pilars de la Reserva de la Biosfera, i s’hi viu més que mai una clara aposta pel respecte a l’entorn i la manufactura artesanal. Text: Pepa Ferri | Fotografies: Jordi Mercadal

Dossier central / Tot Menorca

Un model per al món

Fem balanç dels triomfs i els reptes pendents per conservar un paisatge únic Fem una volta a Menorca i ens meravellen les cales verges, els camps bellament endreçats i els espais naturals protegits. Dues dècades i mitja després d’esdevenir reserva de la biosfera, repassem les fites que l’illa ha aconseguit i fem front als reptes que han de mantenir viu aquest paisatge magnífic. I us proposem gaudir-ne amb diferents activitats ecoturístiques. Text: Carles Marquès | Fotografia: Jordi Mercadal

Reportatge

Prats florits de l'Alt Pirineu

Camins de mil colors dins el Parc Natural Rere la bellesa bigarrada dels prats florits del Parc Natural de l'Alt Pirineu s'hi amaga un món de natura, història, saviesa i tradicions. El voleu conèixer? Text: Núria Garcia Quera | Fotografia: Òscar Rodbag

Reportatge

Platges amb història

Un viatge al passat de la Costa Daurada El Mediterrani ha estat sempre un eficaç transmissor de canvis. Portats per les onades, fenicis, grecs, romans, musulmans van deixar empremta a la fina sorra de la Costa Daurada, una terra beneïda pel clima i la llum. Text: Oriol Margalef | Fotografia: Rafael López-Monné

Rutes

A peu

Al Puig Clarà, sobre les aigües de l'estany de Banyoles

Us proposem una de les rutes a peu més estimades pels banyolins: l'ascens al puig Clarà, des d'on es té una perspectiva diferent de l'estany. Text i fotografia: Quim Fernàndez

Amb bici

La vall d'Incles, un dels racons més bonics d'Andorra

És un dels paratges naturals més atractius del país. Hi ha encara bordes, i animals que pasturen l'herba fresca dels prats. Fer-la amb bicicleta és tota una experiència deliciosa. Text i fotografia: Diana Martin

Amb nens

Terrassa, terra de castells

Amb 395.000 m², el Parc de Vallparadís és el pulmó verd de la cocapital del Vallès Occidental. En recorrem una bona part i aprofitem per visitar-hi la cartoixa i la Seu d'Ègara. Ens hi acompanya el record de la Blanca de Centelles. Text i fotografia: Laura Pinyol

Xanascat

Les rouredes humides de Sant Llorenç del Munt

Les rouredes que visitem són un curiós enclavament de vegetació eurosiberiana enmig de l'alzinar que pobla el conjunt de la serra. Una singularitat digna de veure. Text i fotografia: César Barba

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix el 50% de descompte:
    12 exemplars de la revista Descobrir + 2 especials Experiències
    per només 35€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació