Anuncia't al Descobrir
Portada DC 253
Número 253 - Març 2019

Penedès desconegut. Una escapada enoturística pels racons del Baix Penedès.

En aquest número

48 hores

Una essència rural pròpia

La vila ens mostra amb orgull la seva essència vitivinícola i rural, arrelada en un passat templer poc conegut i un temps prehistòric sorprenent No necessitem grans ciutats per passar un cap de setmana ple d'activitats. L'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, combina activitats culturals, literàries i paisatgístiques que faran que ens passin les hores volant! Fa anys que l'Espluga va apostar fort per tenir una oferta turística pròpia i convincent. Una de les primeres decisions en aquest sentit va ser recuperar l'essència de l'Espluga, de les coves i balmes que donen nom al municipi de Spelunca ('espluga' o 'cova'). Text: Núria Sabaté i Fontova | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

Salts d'aigua al voltant del Puigsacalm

El Puigsacalm és una fantàstica talaia als quatre vents amb una silueta ben característica, una fita excursionista de primer ordre. Però el cim no ho és tot. Tot el seu voltant cobert per un extens ventall de paisatges farcits de cingles, boscos ufanosos, rierols i desnivells, amaga una interessant col·lecció de salts d'aigua que val la pena cercar i admirar, sempre sota la mirada atenta d'aquest cim emblemàtic. Text: Aurora Montserrat | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier Central / Penedès desconegut

Vol imaginari poble a poble

Sobrevolem la comarca per descriure'n el patrimoni i els paisatges rurals A través d'un personatge fictici, un pilot republicà que s'enlaira des de l'aeròdrom de Santa Oliva construït durant la guerra civil, sobrevolem el Baix Penedès i n'albirem els pobles, les esglésies, els camps de conreu, els masos... Un paisatge rural i bucòlic que no és gaire diferent del que trobem avui. Text: Juan Carlos Borrego | Fotografia: Jordi Play

Dossier Central / Penedès desconegut

Tocats pel foc

Un tomb pel ric patrimoni festiu de la comarca Des de l'Arboç fins a Bonastre, Albinyana i el Vendrell, pels pobles del Baix Penedès plana un calendari de festes majors amb tradicions molt arrelades, on el foc és el gran protagonista. Us hi atreviu? No en sortireu escaldats, ben al contrari, en voldreu més! Text: Eloi Ysàs | Fotografia: Jordi Play

Dossier Central / Penedès desconegut

Vinyes de mar i muntanya

Descobertes enoturístiques a peu i amb bicicleta Gràcies a uns itineraris enoturístics que es poden fer a peu o amb bicicleta, anem descobrint els cellers i les finques que mostren amb orgull l'essència i el potencial vitivinícola de la comarca. Text: Cecília Lorenzo | Fotografia: Jordi Play

Dossier Central / Penedès desconegut

Més enllà del xató

Som en terra de coques enramades, arrossos i olis Si anem al Baix Penedès, hem de tastar per força el xató, un dels plats estrella de la comarca. Però no és l'únic: no en marxareu sense assaborir les coques enramades, fetes amb les verdures dels pagesos locals, els arrossos i els olis. Bon profit! Text: Trinitat Gilbert | Fotografia: Jordi Play

Reportatge

Primavera activa a Lloret

Lloret de Mar és una vila amb moltes cares. Us proposem oblidar tot el que creieu saber-ne i que us deixeu sorprendre. Hi descobrireu un entorn natural privilegiat amb paisatges de mar i de muntanya, i amb una oferta de propostes actives per a tots els gustos. Text: Dolors Gordils | Fotografia: Òscar Rodbag

Rutes

A peu

Cap als poblats ibèrics d'Alcanar

Des de l'ermita del Remei, ens amarem de les aromes del paisatge mediterrani i pugem fins a la Moleta del Remei. Text i fotografia: Marina Castells

Amb bici

Fem el cim del puig de Comabella

La ruta ens permet fer el cim d'un puig de 645 metres que ofereix una magnífica vista del nord del Bages i fins i tot dels Pirineus. Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb nens

Els vestigis d'un castell desaparegut a Mijaran

Des de Vielha mateix, anirem fins a Vilac, un nucli de postal, amb un campanar que es pot visitar, i tornarem a la capital al costat dera Garona. Un privilegi. Text i fotografia: Susanna Casanovas

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix el 50% de descompte:
    12 exemplars de la revista Descobrir + 2 especials Experiències
    per només 35€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació