Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Revista 268
Número 268 - Juny 2020

Viure als Ports

En aquest número

Món Descobrir

Els 12 pobles amb més encant

Escollits per un comitè d’experts, aquestes localitats destaquen, entre d’altres valors, per tenir un atractiu especial que captiva els visitants. Text: Redacció

Reportatge

Les ‘cares’ de la catedral

L’última restauració de la façana de la seu barcelonina va posar al descobert el ric imaginari que s’amaga en tots els seus racons arquitectònics, des de gàrgoles fins a mènsules. Viatgem pel màgic univers que retrata la catedral de Barcelona. Text: Montse Armengol | Fotografia: Ramon Manent

Dossier central / Viure als Ports

La vida a la muntanya, un privilegi fràgil a gaudir i a preservar

Reportatge fotogràfic: Rafael López-Monné

Dossier central / Viure als Ports

Un massís savi i magnètic

La protecció de la natura és un incentiu de l’economia local Rafel Balada, exdirector del Parc Natural dels Ports, i Vicent Pellicer, fotògraf i escriptor, ens passegen pels racons del massís on la natura és més esponerosa i, alhora, ens recorden que la creació del Parc Natural ha donat oportunitats a la gent del territori gràcies a activitats guiades i d’educació ambiental. L’amor a la natura també pot ser rendible. Text: Santi Valldepérez

Dossier central / Viure als Ports

Cubisme i molt més

El patrimoni és un reclam turístic que, a més, permet apostar per la gent del territori Mantenir les arrels culturals i patrimonials és una mostra d’amor per un territori. Als Ports, les pinzellades de Picasso són un reclam per donar a conèixer el territori, on algunes iniciatives emprenedores no afluixen: saben que per reivindicar-lo cal reconèixer aquestes arrels i projectar-les en generacions futures. Encara hi ha esperança. Text: Judit Monclús Pedret

Dossier central / Viure als Ports

La vida s’obre camí

El turisme a la natura retorna l’activitat humana al massís Hi ha qui coneix tan bé els paisatges i la natura dels Ports i els estima tant, que fins i tot hi ha fet créixer el seu projecte professional i vital. Són persones que tenen addicció al massís i senten la necessitat de divulgar-ne els valors a través de propostes turístiques, educatives i de natura que a poc a poc fan retornar l’activitat humana als Ports, en silenci, amb passió. Text: Sílvia Berbís Morelló

Dossier central / Viure als Ports

La cuina gurmet que surt del bosc

Restaurants i pagesos es posen d’acord per donar sortida als productes locals En les valls més recòndites del massís del Port, els pagesos i restauradors s’esforcen per promoure llavors singulars, experimentar amb les carns de caça i revitalitzar uns productes autòctons per donar-los valor i sortida comercial. Han recuperat els fesols de Beseit i han convertit la cabra salvatge en un nou producte gurmet. Entre racons de natura exuberant, tradició i avantguarda es donen la mà als fogons i els obradors. Text: Oriol Gracià Carles

Dossier central / Viure als Ports

Entre els dos pits, una cascada

El periodista fa una descripció molt personal del paisatge del massís del Ports, del qual es confessa enamorat, i opina que la natura de la zona ha engendrat cultura. Text: Víctor-M. Amela / Il·lustració: Marc Brocal

Reportatge

Alcúdia a peu, la felicitat de caminar

Després de setmanes de confinament, caminar per Alcúdia és l’acció que condensa la felicitat absoluta, travessant conreus, boscos, aiguamolls i muntanyes envoltats d’una mar transparent sempre a l’horitzó de qualsevol altura. Text: Marga Font Rodon | Fotografia: Sebastià Torrens

48 hores a...

Ponts

A mig camí de rutes molt transitades que van de nord a sud o d’est a oest, Ponts és una magnífica vila de la Noguera on fer parada i fonda. Text: David Marín Rubio | Il·lustració: Nik Neves

Rutes

Ruta a peu

Cap al coll de Jou, entre l’Alt Urgell i la Cerdanya

Amb carrers de pedra costeruts, Arsèguel és el bonic punt de partida d’una ruta que puja fins al coll de Jou, amb una vista privilegiada que oxigena. Text i fotografia: César Barba

Ruta amb bici

Una passejada pel camí vell de Labritja

El Consell d’Eivissa està recuperant antics camins que unien els nuclis de l’illa. Fruit d’aquesta recuperació és l’itinerari senyalitzat que us proposem, entre conreus. Text i fotografia: Jordi Serapio Riera

Ruta amb nens

Cap a Engolasters, pel camí de les Pardines

L’excursió que proposem visita dues coves on fins no fa gaire hi vivia gent. La ruta passa entre boscos, prats i cingles. I també hi ha una preciosa fageda! Gràcies a aquest itinerari, descobrirem paisatges d’alta muntanya d’Andorra i coneixerem la història de l’arribada de l’electricitat al petit país dels Pirineus. Text i fotografia: Diana Martín i Gaminsans

Ruta amb cotxe

Un tomb per la Conca de Barberà més històrica

La Conca de Barberà és una comarca amb molta història. En aquesta ruta, unirem tres punts que ens faran viatjar al paleolític, l’edat mitjana i l’època moderna. Text: Redacció

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació